Снимка: Pixabay
fallback
След обнадеждаващите резултати, че Южното ни Черноморие не е засегнато от COVID-19, днес бяха обявени 15 заразени с коронавирус за едно денонощие.
 
Резултатите при тествани 2300 души показаха, че под 1% от местните са се срещнали със заразата. 
 
Скокът на заразените за последните 24 часа се дължат на нововъзникнало огнище. 7 от тях са на сервитьори от Царево, пристигнали преди ден от София, за да сервират на бала на абитуриенти, съобщава bTV. 
 
Само 24 часа преди церемонията по завършване, управителят на заведението е направил тестове на служителите си.
 
Балът е прекратен минути преди началото, когато стават ясни резултатите.
 
Абитуриентите са били изведени от заведението. Персоналът и зрелостниците са поставени под карантина, а ресторантът е затворен за дезинфекция.
 
15 са общо новорегистрираните с COVID-19 в област Бургас за изминалото денонощие. Трима са в Несебър, те сами са се изследвали за коронавирус. Двама са в Сунгурларе, един в Бургас и един медик в Айтос. Състоянието им е добро, не са настанени в болница.
 
Вчера беше даден символичен старт на сезона с пристигането на първия чартърен полет с туристи от Нидерландия и Белгия. Други години по това време на летището в Бургас са кацали по 150 самолета на ден. Голяма част от хотелите по морето остават затворени. 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Стар Бургазлия

преди 3 години

Да, през последните години имаше няколко дни в разгара на всяко лято и над 200 самолета на ден да кацат или излитат на Бургаското летище. Над кварталите Изгрев и Зорница съм ги гледал ниско да прелетяват през 2-3 минути преди да кацнат на Сарафово. Това са средно 30000 туристи, половината идват, половината заминават. Като имате предви, че Сл.Бряг има капацитет с над 200 хиляди легла, като прибавите Св. Влас, Равда, Несебър, Елените - над 500 000 туристи едновременно. Плюс на юг от Бургас.

91

МНЕНИЕ

преди 3 години

Трябва Хотелите в България да се Затворят , Айде Няма Нужда да ни заразяват Децата заради Туризма .Няма да ни Подкокоросват Децата .

90

11

преди 3 години

Отиваш на бал и после поне 14 дни с рицарски доспехи ...

fallback