Снимка: БГНЕС
fallback
Заразените с коронавирус в ромския кв. "Изток" в Кюстендил вече са над 90. Санитарните мерки не се спазват. Жителите постоянно викат линейки, което усложнява ситуацията. 
 
Днес трябваше да започне и Празникът на черешата, но заради ситуацията беше отменен. 
 
"Не беше изненадващо. Усложнената обстановка ни принуди. Оказа се, че има ооло 800 берачи от други райони, които не спазват ограниченията. Колегите от полицията имат проблем с тях - влизат в магазините без маски, голи до кръста. Има сериозно напрежение", обасни кметът на града Петър Паунов пред bTV. 
 
Той смята, че едва ли по време на празника е щяла да се разпространи заразата, но в случая е по-добре да се вземат превантивни мерки. 
Oще по темата
 
Областният управител Виктор Янев подчерта, че за последното денонощие има 13 нови случая на заразени, от които 9 са от кв. "Изток". По думите му хората за момента проявяват разбиране относно ограниченията за движение извън квартала. 
 
Кметът каза, че в началото, когато са били въведени КПП-тата хората са се опитвали да излязат от квартала през нерагламентирани изходи, но засиленият контрол ги е отказал. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

До 19

преди 3 години

А ти за какво се паникьосваш?Нали други боледуват и т.н.?Като ти дойде до главата, тогава му мисли.Както казва доцент, знаем кой.Обаче, комшиите ти като разберат,че си инфектиран и не ги пазиш,не се чуди на реакцията им.

16

Анонимен

преди 3 години

Не всявайте паника алооо,журналята!Заразените как ги проверихте?Стига сте ни отклонявали вниманието!Кой Ви плаща?Как Бойко Борисов има милиони евра и злато?Ало,Гешев,спиш ли???

15

да не би

преди 3 години

да не би да сте очаквали нещо друго ! ! ? ? ? ще се отменят и други празници - на гроздето , на сливата , на дюлята . . . . . . дано за Коледа влезем в час ! ! !

fallback