Снимка: БГНЕС
Първата излекувана пациентка беше изписана от COVID-Отделението на МБАЛ-Велинград. Това съобщиха от общинското здравно заведение в курортния град, цитирани от в. Монитор. Жената е на 58 години от Сърница. Близките й са поставени под домашна карантина и тя е била транспортирана до дома й с линейка, която е осигурена от лечебното заведение. 
 
Пациентката е с придружаващи заболявания и беше диагностицирана с положителен PCR тест за COVID-19 и пневмония. Поради изчерпан капацитет на МБАЛ - Пазарджик, се наложи да бъде хоспитализирана във Велинград. В новооткритото отделение за лечение на коронавирус след нея са постъпили още три жени, две от Сърница - на 62 г. и 75 г., а другата е от Ракитово на 67 г.
Още по темата
 
Жената ще бъде поставена под 14-дневна карантина. Тя благодари на целия персонал от болницата, които са полагали грижи за нейното здраве, като им пожела успех в борбата със заразата. Медиците пък я изпратиха с пожелания за здраве, сила и бързо възстановяване.
 
 
 

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 1 година

Пълни глупости, едната жена от Сърница на 62г. е тествана два пъти за Covit-19 и тестовете са отрицателни, от къде идва тази грешна информация,всичко става въпрос за пари, простотия голяма.

6

форумен професор

преди 1 година

До Анонимен 2Аз пък ти желая на тебе, да те блъсне камион и да ти отрежат и двата крака.

5

МНЕНИЕ

преди 1 година

В България се използва Коронавируса за да се перат Пари от Мафията - Болниците във Велинград и Пазарджик са Частни Ръце .Идва Еврозоната и ДПС трябва да има законни Евра - в Лева и Кеш Губиш .А иначе Здравната Каса ще плати 5 милона Лева за Лекарства за Трите жени .