Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Жена от град Сърница не е получила лекарска помощ в болница във Велинград, тъй като медиците са се уплашили да не е заразена с COVID 19.

Това разказа кметът на общината Неби Бозов, който се обърнал за помощ към лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, за да бъде приета пациентката.

Още по темата

В профила си  в социалните мрежи Бозов описва ситуацията:

"Със съжаление и горчивина мога да кажа, че станах участник в инцидент, който показа грозното лице на обществото ни. На наша съгражданка бе отказа спешна медицинска помощ от болница в областта поради страх на медиците, че може да е носител на коронавирус. Тя стоя час и половина в линейка, защото не искаха да осъществят прием. Считам това действие на медиците, отказали прием, за срамно и недостойно за хуманната професия, която упражняват. И отправям молба към Всевишния да пази нашите граждани. Защото е очевидно, че лекарите, които са призвани да пазят живота и здравето ни, не могат или не искат да го правят".

Кметът на Сърница коментира, че в такива тежки времена като днешните проличават достойните хора, посветили живота си на каузата да съхранят и развиват обществото ни и държавността ни.

Коментари Напиши коментар

16

А

преди 1 година

До министъра на здраво опазването да се самосезира всеки български гражданин има право на спешна медицинска помощ. Къкъв е този министър *** отчети месеца говори че всички трябва да сме отговорни за живота и здравето на всеки гражданин ами господин министър длъжен си да му потърсиш отговорност на това здравно заведение.

15

Анонимен

преди 1 година

Това не го чу никой по новините нали?! Няма и да го чуете. Няма значение дали е Карадай или там който е помогнал. Липсва човечност, нека всеки се постави в тази ситуация тогава да говори. Колкото до коментарите за това че са пили аналгин и са крили са абсолютно фалшиви. Мисля че стана ясно след последното интервю не проверена информация и недостоверна.

14

Анонимен

преди 1 година

В такива ситуации , когато имате конфликт , нарушават ви се правата , имате силно оръжие - телефона Вадите телефона и спокойно снимате ситуацията на видео После е много по-лесно да обясните ситуацията където трябва Българите трябва да се научим да ползваме това силно оръжие