Снимка: БГНЕС
fallback

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро бе категоричен, че строежът на Алепу няма да бъде спрян.

"Няма да спра проекта , ако това ме питате, знам, че това ви е мерак на всички – да ходя като една екологична бухалка", Емил Димитров пред медии в Бургас, цитиран от БГНЕС.

"Няма да спра проекта. Не ми прилича на защитна стена, предполагам, че ще има отпред и хотел, много хубав хотел, добави още Димитров и каза, че навсякъде по Черноморието, където се строи, има недоволство", допълни той.

Димитров каза още, че каквото становище е трябвало да даде екоинспекцията, го е дала. Сега се чака прокуратурата. Екоминистърът прехвърли темата към инвеститора. "Ако някой ще се произнася, трябва да се произнесе собственикът – да каже какво е искал, какво са му направили", каза още министърът.

По-рано прокуратурата внесе протест срещу разрешението за строеж на "Алепу вилидж". А от строителната компания излязоха с позиция по въпроса.

"Приемаме с разбиране предприетите действия на всички компетентни държавни институции, както и бързата реакция на прокуратурата във връзка със строителството в местността "Алепу".

Искаме да подчертаем, че към момента на обекта не се извършват строителни дейности.

Уверени сме, че единствено компетентната позиция на прокуратурата и съда е в състояние да установи фактите и тяхната законосъобразност.

На всички организации и личности, които с думите и поведението си уронват престижа и доброто ни име, ще бъде потърсена съдебна отговорност."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

340

Анонимен

преди 3 години

еми така е при демонокрацията, друзья. Ний скоро ще забравим Алепу, ама жалко за крадците, че Господ нищо не забравя...

339

Анонимен

преди 3 години

Нали тия патриотите бяха много печени.

338

Мозък в болничен

преди 3 години

Докато всеки от нас не хване по един камък и едно дЪрво и да се разберем с мутрите, няма да се оправят нещата.

fallback