Снимка: Pixabay

"Новите положителни проби от тази нощ са 15 за Сърница. Доколкото знам от колегите в Смолян, техните положителни проби са 30", обяви директорът на местната Здравна инспекция Фани Попова. Положителните проби в двете население места вече общо са 45. 

"Възрастовата граница е от 11 до 82 години. Нямаме информация за учителките в София. Заразените са предимно от Сърница. 15 от заразените са работещи в цеха, останалите са техни контактни лица. Здравословното състояние на всички е добро. Само една жена е проявила симптоми и е настанена за лечение", добави тя пред Нова тв.
 
Попова е на мнение, че трябва да се направи задълбочено проучване, за да се разбере откъде е тръгнала заразата. Тя е категорична, че в цехът се спазват всички епидемични мерки. 59 проби са направени във вторник. Очаква се в сряда да бъдат направени още 10 проби и с това ще се сложи край на тестването на контактните лица. 
Още по темата
 
"Хората в Сърница са доста дисциплинирани. Те вече приеха заплахата като такава. Предприети са много мерки от страна на общинската администрация. На заседание на областния оперативен щаб ще се вземат някакви решения, но до затваряне на Сърница няма да се стигне", твърди Попова. Тя призовава туристите да ограничат пътуванията до този район. 
 
От сряда цехът за производство на играчки ще остане затворен за 14 дни със заповед на РЗИ - Пазарджик.
 
Усложнената ситуация със заразените с коронавирус в Доспат, Сърница и Сливен  стана повод вчера националният здравен инспектор Ангел Кунчев да поиска удължаване на извънредното санитарно положение в страната до края на юни или с още месец. Очаква се днес Бойко Борисов да свика Националния оперативен щаб, за да обсъдят налага ли се евентуално удължаване на извънредното положение.
 

Коментари Напиши коментар

10

До Златена

преди 1 година

Млъквай е пенсионер претенциозен, ти така или иначе си пред умиране! Ти сигурно и от лека настинка ще влезеш на лечение с вентилация!

9

Санитар

преди 1 година

Приемам само колежки за работа.

8

маркиз дьо саП

преди 1 година

До Златена Може би си права, но си прекалено емоционално нестабилна в изказванията си. Не е необходимо да се използват обидни епитети и квалификации! Хвани си някой мъж. за по-близка връзка. Може и жена. Тогава ще го даваш по-кротко.