Снимка: БГНЕС
fallback

Директорът на РЗИ - Сливен д-р Петя Балулова подава оставка. Това стана ясно от брифинг на кмета на града Стефан Радев. "Тя сподели, че иска да подаде оставка. Коментирали сме цялата ситуация с нея. Тя в последните дни стана обект на личностни нападки и няма да допусне работата на РЗИ да бъде компрометирана", обясни пред Нова тв градоначалникът.

Той заяви, че преди да подаде оставката си, д-р Балулова трябва да проведе разговори с Министерството на здравеопазването.

18 са медицинските лица в местната болница, които са с потвърдени положителни проби. 124 са общо заразените в Сливен, допълни Стефан Радев.

"От тези 124 души има петима, които са на хора в София. Някои от тях са на домашно лечение, други са на лечение в столични болници. 75 са излекуваните", каза Радев.

Директорът на болница "Хаджи Димитър" д-р Пенко Пенков обясни, че в лечебното заведение е направена дезинфекция в събота и неделя. От РЗИ  са взели проби за коронавирус на медиците, резултатите от които ще излязат до няколко дни. След това болницата ще продължи да приема болни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 3 години

Сливен равно на..Бомбай...Властта си ухажва бомбайците..

7

лиса алиса

преди 3 години

Трудно е да работиш в РЗИ, от опит го знам, грешките на МЗ и другите многознойковци се заплащат от служтелите на РЗИ, какво всичка са запяли една песен - дезинфекция с агресивни препарати-да, компрометипат повече дихателните пътища.Да обявят Нобелова награда за този, които ще спре вирусна инфекция.

6

Анонимен

преди 3 години

Типичният пример на поговорката, че рибата се вмирисва откъм главата, но се чисти откъм опашката. Жената има достойнство - подава оставка. В министерски съвет обаче такова нещо няма.

fallback