Снимка: БГНЕС
fallback

Общ преглед
На протест пред Министерския съвет родители поискаха право на свободен избор при ваксинирането на децата си. Акцията беше организирана във Facebook.

Протестиращите настояват да има регистър на пострадалите от ваксини и специален фонд за обезщетението им, предаде БНР.

Когато има риск, трябва да има избор, заявиха Людмила Дукова и Христо Лапчиев от Български родителски централен комитет:

"Ваксинирането е спасило много животи през годините, през векове на практика, откакто е открита ваксината, но е спасила много животи, защото хората, които са ги изобретявали, първо са пробвали върху себе си и след това върху свои близки, и са гледали в очите хората, които ваксинират.

И са носели отговорност за това, а хората, дето са се подлагали на ваксиниране, са го правили доброволно, с много скъпи жертви, по тоя начин се е развило. Сега е обратното. Сега някой някъде бълва ваксини, които трябва да се употребят, така както се бълват оръжия  и някъде трябва да има война".
Oще по темата


"Тук сме да протестираме не против ваксинирането изобщо. Ваксините са важен метод за превантивно лечение, но ние сме против това ваксините да са задължителни, и второто важно нещо, срещу което ние сме против е те да се бият безотговорно - без тестове за алергични реакции, без да се отчита, че определени деца са много по-чувствителни към вливания в кръвта, каквито и да е, от други".

И още един протест имаше в столицата днес - само няколко души се събраха пред Народното събрание срещу въвеждането на 5G-технологията в България. Организатор на акцията беше Национална гражданска инициатива "Топ 5G в България".

Демонстрация имаше и извън столицата.  Жителите на варненското село Добротич блокираха пътя Айтос-Тервел. Причината за недоволството е, че от местните избори миналата година до сега не са отделени средства за социални дейности. Протестиращите обвиняват кмета на Община Вълчи дол в политическа репресия и натиск, предава БНТ.

Протестът започна с блокаж на пътя Айтос - Тервел в центъра на селото, но хората спонтанно тръгнаха да шестват по целия път.

Хората искат да бъдат спазени исканите обещания от миналата година, когато бяха местните избори - искат редовно да се извозват отпадъците в селото - на 3-4 дни, а не както е досега на повече от 10 дни.

Факт е, че в момента наказанията за отпадъци в селото преливат. Хората искат да се оправят и тротоарите, които не само, че нямат плочки, но и целите са обрасли в трева.

В селото не е обработвано за вредители от миналата година и кметът на селото твърди, че за всяко поискано нещо от кмета на Община Вълчи дол той е получвал отказ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

171

Анонимен

преди 3 години

Искането е, ако някой пострада по някакъв начин свръхбогатите корпорации и държавата да компенсира него и семейството му за страданията. Ако някой реши, че поради някаква причина е по-заплашен от увреда (пр. наследствени заболявания, реакции от предишна ваксина и др.), то той трябва да има право да не се ваксинира или да отлага това във времето. Под предтекст КОВИД ни държаха затворени по домовете и ни нашиха някакви джендерски конвенции, с които могат по всяко време да ти вземат детето и т.н.

170

До 179 (2/2)

преди 3 години

Ваксините, вирусите, 5г, кемтрейлс, ГМО храните, дезинформацията и др. могат да са вектори за масово поразяване и тук говорим за право на информиран избор и въпрос на национална сигурност. Когато отгледаш дете и то пострада по някакъв начин от ваксина или станеш личен лекар и ежедневно се бориш с проблема, тогава се изказвай компетентно по всичко. Сегашната КОВИД криза най-вероятно е в следствие на алчността и глупостта човешка. Докато ти само плюеш тук - олигархията живот си живее на наш гръб!

169

До 179 (1/2)

преди 3 години

До АнонименВместо да обиждаш се постави в обувките на другия и погледни малко по-далеч от носа си! Тези изстрадали хора са излезли да защитават гражданските, конситуционните и човешките си права. Ваксините днес не са това, което са били по комунизма. Липсва граждански и институционален контрол. За какво спорим изобщо след разкритието на Валя Ахчиева за Турските ваксини.. с 500г. ни робство да се правят там :-х И с това мислене не ни чака нищо по-добро. Много лесно е да се криеш зад лаптопа...

fallback