Снимка: БГНЕС
fallback

Промените в закона за ДДС минаха на второ четене в Бюджетната комисия. Бира и вино по ресторантите обаче няма да се облагат с 9%. Това предизвика разделение в бранша.

Oще по темата

Депутатите одобриха въвеждането на минимален осигурителен праг от 610 лв. за неквалифицирания персонал в заведенията. За останалите служители в бранша той трябва да бъде минимум 800 лв.

"ДДС-то си остава една много хубава антикризисна мярка. Вчера изтъкнахме, че не целият бранш ще може да я ползва. Ще се опитаме да добавим вино или бира към мярката с 9 %, за да може и нощните клубове да стигнат 40 %", каза пред Нова тв председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

Той допълни, че са предложили минималният осигурителен праг за служители в заведения да бъде 810 лв.

Ричард Алибегов коментира и как ще се отразят новите ставки за ДДС-то в оборотите. "Има си органи, които ще следят за това дали вместо две уискита в касата ще пише две хранения", заключи председателят на Асоциацията на заведенията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Истината

преди 3 години

Направо да ги затварят всичките.И без това работят с най ефтините продукти за да могат да спечелят.Само *** може да седне на ресторант в наши дни .

8

i'm

преди 3 години

Е как какво ще се промени...? Ами ще се вдигне печалбата за чорбаджията! Понеже чорбаджиите обясниха, че цените нямало да паднат, защото разликата от 11% щели да я инвестират в персонала...надай те се. За малко да си помислим, че сервитьорките и барманите и т.н. ще получат по-високи заплати! Всичко в джобчето...дюшеш им дойде!

7

Анонимен

преди 3 години

Че някой да е казвал или обещавал че нещо ще се промени?

fallback