Снимка: Istock
fallback

Продукти:

2 големи патладжана
4 скилидки стрит чесън
1/4 чаша зехтин
3 супени лъжици лимонов сок
сол, черен пипер на вкус
магданоз
 
Приготвяне: 
 
Патладжаните се изпичат цели. Може да ги изпечете във фурната, слагайки ги върху алуминиево фолио, като предварително сте ги набоцкали с вилица. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса, като на всеки 15-20 минути завъртате патладжаните. Ще им трябва около 1 час. Когато се охладят се обелват и нарязват. Сложете ги в купичка, овкусете със сол, черен пипер, чесън, зехтин, лимонов сок и поръсете с наситнен магданоз. По жлание може да добавите и хубави маслини за украса.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 3 години

На това старите хора му казваха кьполу. Ама откъде да знаете като немате баби и дядовци.

2

Анонимен

преди 3 години

Кьопоолу,без домати и пиперки,обичам кьопоолу!

1

Г.Т.

преди 3 години

Е кьопулу, като кьопулу ...

fallback