Снимка: Pixabay
fallback

Тревожна статистика - ръст на домашното насилие. Осем жени са загубили живота си, убити от своя партньор от началото на извънредното положение. Това обявиха от Български фонд за жените.

Oще по темата

Организациите, които управляват горещите линии за пострадали от насилие, съобщават за сериозен ръст на сигналите. Случаите, за които се търси помощ в момента са много по-тежки от преди, според специалистите.

Само за един месец обажданията за домашно насилие на Горещата линия за деца 116 111 са скочили с 370.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Panzermensch

преди 3 години

И обществото все още подтиска жените и им втълпява, че са лоши и безотговорни майки, ако се разведат, нали? " Търпи, заради детенцето си! То има нужда от баща си!" или " Трябва да го разбереш, той се скъсва от работа за вас! Нормално е да е малко нервен." Защото всички гледат в чуждата паничка, но не смеят да опитат вкуса на ястието в тази паничка.Защото е лесно да гледаме и да съдим, но ако помогнем или поне изслушаме някого ще умрем, нали?

17

До 14

преди 3 години

Аже вие жените не абортирате ли 100 млн души на година? 50% от тях трябва да са жени, ама вие убивате повече жени от мъжете бе. А пък твоята "логика" е много проста, значи ако жена те намушка с нож, полицията да те игнорира, защото е била жена и не е такъв проблем? Едно престъпление извършено от един пол към друг е също толкова лошо като мъж да нарани мъж или жена друга жена.

16

Лесбийки грантоядки

преди 3 години

До 14Напротив, това има значение, защото лесбийките от НПО-тата твърдите, че било имало много убийства на жени и война между половете, а това не така. И да, има и жени убийци, а не само мъже.

fallback