Снимка: БГНЕС
fallback
Природозащитниците пак сигнализират за нови строежи на Иракли.
 
Над декар над екоплаж Иракли е изравнен и в гората е започнало ограждане на местността, съобщи bTV.
 
Имотите там са частни и за тях е дадено инвестиционно предложение за изграждане на къмпинг. Екоинспекцията в Бургас е прекратила процеса, тъй като в защитената зона е забранено да се строи, докато не се приеме нов или променен Общ устройствен план на община Несебър. РИОСВ успокоиха, че веднага ще бъде извършена проверка на място. 
 
"Изсичат гората реално, леят бетон, прекарват ток. Тук отдалу ема едни летви, които всъщност предната седмица ги имаше, прекарват ток, което е ясно, че ще има строителство. Миналата година не беше чак така, бяха разширили само този път, това беше една супер тясна пътечка, ние идваме тук от доста време", каза Гергана Василева. 
 
"Един ден ще има човек и табела и ще кажат: "До тук! Това вече е частен имот, никой не може да слиза до плажа!", допълни Васил Илиев. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Мислещ Българин

преди 3 години

Не всички собственици са мутри,чалгаджий и всичко плод на собственото ни мислене. Специално на Иракли,това което е изградено в последните 4-5 години е нещо уникално и който не може да го оцени има сбъркана ценностна система или е доста посредствен.Никого не обиждам. Не трябва да се говори по енерция и да даваме хаотични оценки без да сме запознати.

11

Мислещ Българин

преди 3 години

Изсечена гора няма, бетониране също не видях.Природозащитниците как защитават природата? Сигнализират?!? Тома Белев най-хитрия от тях ще ,,яхне гребена на вълната" и ще усвои малко парички( поне няколко хилядарки) на гърба на такива като Гергана Василева или Васил Илиев на които мисленето не им се отдава много.Достъп Винаги е имало до плажа, подход културен и цивилизован също. Ако ще се извършват някакви СМР, те ще са благоустройващи, с цел да осигурят удобства на самите протестиращи.

10

Софиянец

преди 4 години

Зелените са новата форма на рекет. Ако им платиш млъкват, все едно че нищо не е станало. Ако не ти съсипват бизнеса с безсмислено крещене.Имота си е негов и ако иска не бетон, а ядрени опити може да си прави в него.А ако държавата смята че има проблем - да му го изкупи по пазарни цени и да прави каквото ще!

fallback