Снимка: БДЖ
fallback

Движението на влаковете в участъка между гарите Коньово и Стара Загора се осъществява със закъснение.

Причината е дерайлиране на вагони от товарна композиция на частен железопътен превозвач във входните стрелки на гара Нова Загора, съобщиха от БДЖ.

Създадена е организация за преминаване на влаковете само през един коловоз в гарата, което води до неопределено забавяне в преминаването през участъка и натрупване на закъснения.

Аварийни екипи на НКЖИ работят по разчистването на дерайлиралите вагони и възстановяване на железопътната инфраструктура.

При инцидента тази нощ от релсите са излели 10 вагона от 25-вагонната композиция. Няма пострадали или разпръснати опасни вещества.

Нанесени са щети на около 200 м железен път, повредени са стълб на контактната мрежа, елементи на осигурителната техника и др.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 3 години

До 3. Лично съм ги правил.Кръстовка.Сърце се казва на стоманеният блок,където се заваряват релсите.Там имапивдигане,което технологично, още е трудно да сепредвиди.Заварява се почти като вкалъп.За заварчика почти няма въздух.Ако професора от Банкя ти е симпатичен,питай него.Може да ти каже- " Хау". На жепето- релси,натовар-ването е много голямо.Тези които гипочукват- кантонерите,е нужно да саграмотни и да следят кръстовките също.

6

Анонимен

преди 3 години

Тези не са ли чували за Подбалканската линия.Толкова не могат да пренасочат влаковете от Ст.Загора през Тулово, Дъбово и Сливен до Бургас.Който пътува до Ямбол ще направи смяна на Зимница и готово. Като че ли това е единствената линия София-Бургас.

5

До 2

преди 3 години

Транспортни и Строителни войски имаше и през демокрацията. Ликвидираха ги през 2002 г., познай кой беше премиер. А водят началото си от времето на Александър Стамболийски под друго наименование. После ги кръщават Строителни, а през 1979 от тях се обособяват Транспортни. И така до 2002 по времето на един оправач за 800 дни, когато техниката се разграби, а повечето сгради станаха развъдник на кукумявки.

fallback