Снимка: БГНЕС

В черноморския комплекс "Албена" първите хотели ще отворят за туристи от 29 май при строги мерки срещу разпространението на Covid-19, съобщават от ваканционното селище.

Още на входа на хотелите ще бъде измервана температурата на посетителите и ако има човек с над 37 градуса, той ще изчаква в помещение, определено за изолатор. Това ще става до пристигането на медици, посочват от курорта за пакета от противоепидемични мерки.

При влизане в хотелите туристите ще дезинфекцират ръцете си със специално поставени диспенсъри.

На рецепциите няма да се допуска струпване на хора като всеки ще изчаква реда си във фоайето при необходимото разстояние един от друг. След регистрацията на всеки турист работните повърхности ще бъдат дезинфекцирани, допълват от курорта.

При дезинфекцията в хотелските стаи с особено внимание ще се обработват дистанционни устройства, ключове за осветление, дръжки, копчета на уреди и други, както и санитарните възли.

Туристите ще бъдат предупреждавани да не оставят мръсните хавлии на пода, които заедно със спалното бельо задължително ще бъдат изнасяни в кош на камериерските колички.

Всички служители на хотелите ще бъдат с предпазни средства, информират от курортния комплекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase