Снимка: БГНЕС
Болните от коронавирус в област Сливен временно ще бъдат настанявани в инфекциозното отделение на военна болница - Сливен, след като отделението на областната болница "Д-р Иван Селимински" не може да поеме повече болни заради заразен персонал. Това съобщи полковник д-р Илиян Комитов, началник на клона на ВМА в Сливен, пишат от БНР.
 
В момента областния кризесен щаб провежда заседание. Към момента няма официална информация за броя на заразените медици от инфекциозното отделение. 
 
Д-р Комитов каза, че ситуацията е временна и се надява областвния кризисен щаб да вземе бързи решения. Той съобщи и колко свободни легла има на разположение в момента във военна болница. 
 
"В момента са приети 12 човека, имаме 8 свободни легла, така че към настоящия момент и ден няма притеснения за болни, които са съмнителни", каза д-р Комитов.
 
Стефан Радев, кмет на Сливен, по-рано днес каза, че общината ще направи всичко, за да може Инфекциозното отделение на областната болница да започне работа отново. 
 
"Каквото е необходимо като ресурс и логистика да осигурим, за да изпълним това, което предлагат медицинските власти и лекарите".
 
Д-р Васислав Петров, директор на областната болница, вчера по време на поклонението в памет на загиналата от COVID-19 д-р Илияна Иванова призова всички медици да станат доброволци в отделението, но към този момент няма появили се желаещи. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase