Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Върховната административна прокуратура (ВАП) изисква информация от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и от министъра на труда и социалната политика Деница Сачева за предприетите противоепидемични мерки и тяхното спазване в специализираните институции за предоставяне на социални услуги в страната.

Oще по темата

Държавното обвинение започва проверка как се разпространява коронавируса в домове за стари хора в Гара Орешец, град Кула, град Радомир, Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с умствени увреждания в град Видин, Служба защитени жилища за лица с умствена изостаналост в град Банско и др.

По последни данни в Дома за възрастни хора има 19 души с положителни проби за COVID 19, сред тях има и персонал на социалната институция. От настанените в Дома за възрастни хора в Гара Орешец починаха четирима души, а преди няколко дни беше съобщено за седем заразени.

Огнище на заразата беше открито и в Център за настаняване от семеен тип във Видин, където има 8 души с коронавирус.

Вчера социалният министър Деница Сачева информира, че има четирима социални работници от Радомир, който са с положителни проби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 4 години

А преди бума имало ли е предписания за работа в новите условия?

7

тя

преди 4 години

Персонала донесе заразата по домовете за стари хора !

6

Анонимен

преди 4 години

Още от преди седмици се говореше, че старческите домове ще изгърмят. Уж всички бяха много подготвени - видя се колко са подготвени. Всички, които работят там трябваше да се тестват и изолират - не да си щъкат и без това нали хората в домовете са на изживяване, на кой му пука.

fallback