Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура - Разлог и защитата на подсъдим 20-годишен младеж, обвинен за неспазване на карантината. Мъжът се признал за виновен, че е нарушил противоепидемичните мерки, въведени на територията на страната във връзка с разпространението на коронавируса.

На 27 март, след пристигане от чужбина, му е било издадено предписание от Регионална здравна инспекция за спазване на задължителна 14-дневна карантина, съобщава "24 часа". За адрес на пребиваване през този период той е посочил дома си в с. Смолево, община якоруда.

През два последователни дни - на 30 и 31 март, мъжът е посрещал гости, с които се намирал в обща стая. Общувал с тях и консумирал храна и бира. С действията си подсъдимият е нарушил изискванията на издаденото му предписание за карантиниране.

За извършеното от него престъпно деяние му е наложено наказание "пробация" за срок от 8 месеца, включващо регистрация по настоящ адрес, периодични срещи с пробационен служител, безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на сто часа годишно. Определението на съда има последици навлязла в сила присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase