Ресторантьорския бранш гледа с надежда към свалянето на извънредното положение. На непрестанните въпроси за облекчаване на мерките и за връщане към нормалния ритъм на живот, премиерът обяви, че се обмисля сваляне на извънредното положение по-рано от 13 май.

"Да остане само закон, който да позволява на здравния министър да задължава за маските, банките да продължат кредитите да не се изплащат. Но ние трябва да се самоконтролираме", заяви министър-председателят.

Именно за дисциплина заговориха и от бизнеса.

"Хубаво е, че се гледа за разхлабване, хубаво е да се види до колко това отхлабва няма после да се отрази на ситуацията и на нас като бранш", каза пред Bulgaria ON AIR председателят на Българска асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

От своя страна ресторантите обмислят и варианти за отваряне при спазване на всички правила.

"Трябва много да се внимава, да се отворят заведенията- да, да се отворят с рестрикции - да, но тези рестрикции да позволяват да съществуват", каза още той.

Светлина в тунела и за родните спортисти би било обявяването на край на извънредното положение. Ударът върху тялото е също толкова силен колкото и върху джоба, категорични са треньорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase