Снимка: bTV
fallback

Бетонна дупка в стена пробили жители на сливенския квартал "Надежда". Тя беше издигната, за да се спре постоянното движение на хора от квартала, които не спазваха мерките против разпространение на коронавируса.

Десетки граждани на квартала излизат свободно, въпреки редовните патрули на полицията, предава bTW.

В кв. „Надежда“ живеят около 25 хил. души, а на входа има контролно-пропускателен пункт. Много от тях живеят в постройки без ток и вода.

Полицаите следят хората да не излизат на групи и без маски. Такива патрули има на още две места, но се оказва, че мерките не работят, защото инфекциозните отделения са пълни и броят на болните расте.

От автомивката между гарата и квартал „Надежда“ мъж на име Георги всекидневно вижда групи от хора. Именно това и го кара да позвъни на спешния телефон 112. В кварталите „Надежда“ и „Речица“ има пик на заразените с COVID-19.

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски заяви, че мерките, които се прилагат, не са достатъчно ефективни. По думите му нищо не би го спряло да предпиеме и други мерки – като затварянето на квартала.

Инфекциозните отделения в града са празни, а медиците искат помощ от частните болници.

"Практиката показва, че пациентите са основно от тази част на града, призна директорът на Военната болница в Сливен полковник д-р Илиян Комитов.

В търсене на изход от тежката ситуация държавата ще работи с пастори, медиатори и ромски лидери. Дали това ще има ефект и ще се стигне ли до затваряне на квартал „Надежда“ – предстои да стане ясно.

Когато видели, че са снимани, жителите на квартал „Надежда“ започнали да целят с камъни заснемащия екип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

zoran

преди 3 години

Хвала брато!Още една туфла от зидо е мафната!Нема да живете како булгари!Хвала!

81

Анонимен

преди 3 години

"Дупка в бетонна стена", а не "бетонна дупка в стена". Масово вече сте неграмотни...

80

до 206

преди 3 години

В статията пише първо,че инфекциозните отделения били пълни. В следващото изречение пише,че са празни. Оградата не е строена сега и не е против корона вируса. Тази ограда е от минимум 30-40 години. И добре,че дупката е бетонна,а не керпичена, защото представяте ли си тази дупка да започе да се рони. Рядко *** статия.

fallback