Десетки хора в плевенското село Буковлък излязоха на протест заради различни мнения за това дали се налага населеното място да бъде поставено под карантина заради заразени с коронавирус.

Пет са регистрираните случаи на COVID-19 там. Очакват се пробите на контактните лица.

Още по темата
"Нямам информация да има недостиг на легла. Състоянието на регистрираните вирусоносители на този етап не налага постъпването им в болница", заяви кметът на Плевен Георг Спартански в "България сутрин".

РЗИ-Плевен не смята, че има нужда от карантина в с. Буковлък, но пък кметът на селото мисли, че то трябва да бъде затворено.

"Не е за първи път да има разнопосочност на изказванията на различни институции. Едното е виждане на кмета на селото, който е бивш полицай, познава си селото, познава си хората. От друга страна, имаме мнение на здравни специалисти", обясни Спартански пред Bulgaria ON AIR.

По думите му решението дали да има блокада може да вземе здравният министър, и на второ място директорът на РЗИ-Плевен, ако прецени. Според него на този етап блокада не се налага.

Кметът на Плевен допълни, че заразата не е тръгнала от Буковлък, а там има потърпевши.

"Готов съм да изпълним всякакви мерки, които са необходими във връзка с динамично променящата се ситуация", категоричен бе Спартански.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase