Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В шивашка фирма с 900 служители в Плевен е регистрирано огнище на коронавирус. Всички работници са в принудителен отпуск.

След  две положителни проби на служители в предприятието,  здравните власти са препоръчали затваряне на само един цех, но превантивно собствениците са решили да карантинират цялото предприятие.

Още по темата

Кметът на град Георг Спартански обясни пред Нова тв, че към този момент са регистрирани пет положителни проби за COVID-19 на служители от цеха. Вчера са изследвани още 33-ма души.

„Вероятно предстоят тежки и важни решения за града“, коментира Спартански.

„Има данни за една работничка, която е развила заболяване на белите дробове, вероятно пневмония. Това се е случило в началото на април. От 8 април  не е на работа. При тестване дала положителен тест за коронавирус. След това са направени още 20 или 30 теста, от които има още 4 положителни. От вчера има взети още 33 проби. Фабриката е затворена, въпреки че огнището е открито в цех със 100 работнички. Затварянето е превантивно до 4 май“, обясни още кметът на Плевен.

На брифинга днес на Националния оперативен щаб заявиха, че фирмата ще прекрати работа за 14 дни. Днес ще бъде изследван целия цех. От последните проби има още 19 заразени, като само един техник е с по-тежки симптоми. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase