Снимка: БГНЕС
В сряда срещу четвъртък миналата седмица 18-годишен младеж от ромски произход разбил вратата и влязъл при 92-годишната жена, която живее на централната улица в Звездец. Той е обрал и блудствал с възрастната жена. Жената живее сама и от 5 години е напълно неподвижна. 
 
Момчето е внук на жената, която до скоро се е грижела за пострадалата. Полицията е задържала нападателият за помалко от 24 часа, а той е направил пълни самопризнания. В него е открита и откраднатата сума от 76,45 ст. 
 
Момчето нахлува в дома на Милка Джимерова с взлом, след което я заплашва с нож и ножица. Отнема спестяванията й и блудства с нея.
 
"Беше с маска и ми каза: „Давай парите, давай парите, имаш пари, давай парите, ще те заколя, ще те зяколя или ще те запаля“. Казах му, че нямам пари, откъде да ги взема? Аз взимам малка пенсия и давам на жена, която ме гледа", разказа пострадалата. 
 
"За да влезе в дома на възрастната жена извършва взломяване на входната врата като използва нож и ножица, за да сплаши жената", заяви ст. комисар Радослав Сотиров – директор на ОД МВР-Бургас.
 
Главният прокурор Иван Гешев е проявил инициатива и за да се срещнат с подстарадалата дойдоха шефовете на Апелативна и Окръжна прокуратура-Бургас.
 
Нападателят е арестуван.
 
"Има две тежки престъпления. Едното е грабеж на 76,45 лв., колкото пари е имала жената и стационарен телефон. А другото е извършване на блудствени действия с нея", посочи Любомир Петров – ръководител на Апелативна прокуратура–Бургас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase