Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Опашки се извиха пред супермаркетите преди Великден. След сигнали от клиенти за нарушаване на социалната дистанция в магазини в столицата, от националния оперативен щаб предупредиха, че може да се стигне до затваряне на някои от тях. Както обикновено, много хора оставиха пазаруването за последния момент.
Oще по темата

Заради спазването на социална дистанция, пред магазините се чакаше между 30 и 60 минути, но изнервени клиенти нямаше. От началото на извънредното положение големите търговски вериги въведоха специални хигиенни мерки и пропускателен режим. Клиентите приемат с разбиране ситуацията. Борис Стефанов е заместник-управител на супермаркет. Той увери, че контролът там е затегнат.

"Принципът е, колкото хора излизат, толкова да влизат. Независимо за коя част на търговския обект са тръгнали. Непрестанно броим клиентите вътре, определили сме 60 души", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Видеонаблюдение следи дали хората пазаруват с маски. В социалните мрежи обаче се появиха публикации, че в магазините на известна верига хипермаркети не се спазва социалната дистанция. От Националния оперативен щаб са категорични: контролът зависи от самите вериги и при нарушения ще последват санкции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Логика

преди 4 години

Ако решиш да отидеш на Витоша - ще ти лепнат една глоба, нищо,че на съседния баир няма жив човек, но в супера сте натъпкани сто човека и дишате един въздух,но тук може.

18

Анонимен

преди 4 години

До Ямболски ЦървулВсеки ден големите веиги се проверяват от полиция, рзи, хеи и община. Заради сигнали. Ред се въвежда, но разни важни ***, понеже чакат малко на влизане и на касите, ръсят оплаквания.

17

Анонимен

преди 4 години

Да ги затворят.Стадата приждащи забравят за дистанция и всичко. Влвзе ли веднъж, добитъка сваля маската и рови като прасе. А грешката на големите вериги е че са алчни. С един двама човека искат ред да има.

fallback