Снимка: БГНЕС
fallback

Нови пет души са дали положителни проби за коронавирус в поставеното под карантина гурковско село Паничерево.

Гурковското село е трети ден под карантина, а броят на хората с положителни тестове за Covid-19 вече е 13, сред тях и три деца, които са приети в Университетска болница в Стара Загора.

Oще по темата

Сред новите случаи има и 9-годишно дете, три жени и един мъж, информира директорът на Университетската болница в Стара Загора проф. Йовчо Йовчев.

"То трябва да бъде хоспитализирано в УМБАЛ-а заедно с майката и бащата. Симптомните ще си останат у дома. Няма да бъдат хоспитализирани лица, които нямат оплаквания".

Той уточни пред БНР, че ще бъдат тествани и още 50 души в селото, резултатите, от тестовете им се очаква да станат ясни в събота. С новите случаи болните с Covid-19 в Паничерево вече са 13.

В Инфекциозна клиника е прието 9-годишното дете и родителите му, безсимптомните пациенти ще останат на домашно лечение, уточни проф. Йовчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 4 години

Аз ще ти кажа какво са, но после ще ме изтрият.

20

Котки

преди 4 години

Абе кви са тия хора, връща се един болен и цялото село пламва, там да няма някаква постоянна групова оргия на мвгданя и който се върне се мята вътре?

19

Анонимен

преди 4 години

На *** *** единствената му гордост в безполезния му животец е, че си плащал данъците (на мутрите). С твоите данъци те оковаха в робство, глупакоо!

fallback