Снимка: БГНЕС
fallback

През денонощието са доказани нови 16 нови случая на COVID-19, 6 са приети в болница. Общо заболелите са 581, увеличението е с 2,8%. Това обаче е с близо два процента в стравнение с предния ден.

Oще по темата

Няма нови области на разпространение на болестта, като 11 са в София, 3 в Стара Загора, 1 в Пловдив и 1 в Кърджали. Има още един заболял сред медицинския персонал - рентенов лаборант в София. Така случаите стават 32.

213 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 21 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 23.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

151

Анонимен

преди 4 години

Безсрамен лъжец!

150

анонимен

преди 4 години

Велики сте! Знаете повече от Кантарджиев, Мутафчийски, Кунчев! Не само, че сте компетентни вирусолози и епидемиолози, но сте и политически анализатори, достойни за телевизията! Основната ви задача да плюете всеки ден по тези, които правят каквото трябва, но ако ви докопа този вирус, друга песен ще запеете!

149

Пандемик

преди 4 години

Така наречения щаб изобщо няма представа каква е ситуацията - нито знае колко са заразени, нито колко са реално болните, нито може да направи читава прогноза. Доц. Мангъров, който за разлика от неграмотната с.икаджий.ска м.утра Боко Тиквата, е специалист в областта си каза, че без масов скрининг няма как да се разбере каква е епидемиологичната обстановка. Сега ако спрат мерките в средата на Май рискуват нов още по-голям бум на заболяването, тогава ще го видим Р.апона *** какви ще ги плещи.

fallback