Снимка: БГНЕС
fallback

73-годишна жена от русенското село Обретеник е първата жертва на телефонни измамници по сценарий за коронавирус.

На 31 март на домашния телефон на пенсионерката позвънил мъж, който се представил за лекар. Съобщил й, че брат й се е заразил с коронавируса и е настанен за лечение в болница в САЩ. Нуждаел се от втора животоспасяваща инжекция от Китай, която трябва да бъде заплатена от близките му и възлиза на 1500 лева.

В разговора се включил друг мъж с плачещ глас, който жената оприличила на гласа на брат си. Той я помолил за помощ, след което мнимият доктор отново грабнал слушалката и в продължение на два часа убедил възрастната жена да постави всичките си пари в найлонова торбичка и да ги предаде на шофьора на автомобил, който спрял пред дома й.

Притеснена, възрастната жена направила всичко, както й било казано, съобщи БНР.

След като в следващите два дни никой не я потърсил, за да я уведоми за здравето на брат й, жената споделила с дъщеря си и разбрала, че е измамена.

Предвиденото наказание за това престъпление е от 1 до 6 години лишаване от свобода. Работата по случая продължава. Разследването е под ръководството на Районна прокуратура-Русе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 4 години

МВР и от коронавируса ще направят пари...

11

роза

преди 4 години

Докато има наивници,ще има и измамници!Това е горчивата истина!За старите хора не се учудвам-повечето от тях са с деменция и не разсъждават адекватно.А техните близки защо оставят при тях големи суми пари?Някой замислял ли се е върху това?А наказанията за ало измамниците най-често са условни присъди.Сега уж ги погнаха малко повече,но аз се съмнявамдали това не е само показно.Вие как мислите?

10

Анонимен

преди 4 години

На един измамен пенсионер се падат 3-4 измамени по-млади хора, но се оплакват само пенсионерите, а по-младите си мълчат и не се разбира, че са измамени. Истината е, че всеки може да бъде измамен, колкото и да се прави на велик.

fallback