Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Ромският квартал на Пещера ще бъде поставен под блокада от утре. Ще се допуска излизане на хора, само ако имат необходимост от медицинска помощ.

В района има вече четири положителни проби на Covid-19 и кварталът се превръща в огнище на зараза, каза кметът на Пещера Йордан Младенов, цитиран от БНР.

Oще по темата
Днес свикахме щаба, общинския, с който предприехме допълнително мерки и с моя заповед от утре - 5 април, ще има пропусквателен режим във входно и входно-изходните артерии на квартала. Това са хора, които са имали контакти с чужбина, едните хора имат контакт с Белгия, били са в Белгия, а другата жена, която е настанена в Пещера, се е завърнала преди две седмици от Англия, обясни той.

По думите му това, което се наблюдава, е, че това са контакти, които са привнесени от чужда държава.

"Това, което ме притеснява, е, че има погребения в квартала, където знаем, че традициите са да се събират повече хора, свързал съм се със семействата и съм помолил всички близки да няма струпване на хора", каза още Младенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

Анонимен

преди 4 години

Търсете сметка на властите, които все още докарват гастъри от чужбина. Хем сме в карантина, хем допускаме още болни. То така ще ни държат цяла година ако го позволим.

87

койчо

преди 4 години

И как ще ограничите хората с неограничени права в България?! Направете изолационни центрове в самите махали и не забравяйте полагащите им се бира, кебапчета и яка музика!

86

Анонимен

преди 4 години

Снощи го даваха в Ничия земя това с кмета къдеу обикаля с старата лада.Силно впечатление ми направи това , че крадът момичета и ги карат в горатаКъдето майката и бащата на момчето даржът момичето доккато сина им я оноди и така вече тя е негова жена защото никои не би я взел ако не е честна!Не мога да ги разбера тия техни традиции и не искам да ги разбирамЗа мен това техното е извратено и не е нормално за нашите разбирания за живота

fallback