fallback

422 са потвърдените случаи на коронавирус у нас, a правителството ще предложи на Народното събрание удължаване на извънредното положение до 13 май.

Днес в Сандански е починал медик от линейка, но се оказва, че той не е бил заразен с COVID-19.

"Лекарят е от "Спешна помощ". Той е починал от инфаркт, непосредствено взимайки лекарства от аптека на 100 метра от Общинска администрация. Колегите му направиха всичко възможно да го спасят", каза кметът на Сандански Атанас Стоянов в предаването "Денят ON AIR".

Той посочи, че мерките, които са взети срещу заразата в града, не са по-различни от това, което правят всички други общини.

"Ситуацията става все по-тежка и непредсказуема. И може би в тази връзка правителството ще предложи на Народното събрание удължаване на извънредното положение", добави кметът.

Атанас Стоянов посочи, че в Сандански са преустановени всички спортни, културни и социални прояви, които имат масов обществен характер. "Отменихме и "синята" зона. Почти ежедневно се дезинфекцират обществените места и всички квартали на града. Правим проверки дали се спазват мерките", каза още той.

Кметът на Сандански допълни, че и в тяхната община имат дефицит на защитни средства.

"Успяхме да доставим защитни облекла на болниците. Като материална база имаме възможност да приемем пациенти, заразени от COVID-19. Има необходимата леглова база, имаме краткосрочен и дългосрочен план за действие, но не само в нашата болница има дефицит на здравни работници и особено класифицирани кадри", посочи Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

Той обяви, че вече има дарения, но се очакват и още.

"Когато отмине този вирус, ще дойде по-тежкият - икономическият, който обхваща всички. Финансовите последици ще бъдат не по-малко сериозни от здравните", категоричен е Атанас Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Скептик

преди 4 години

Къде ще са кремиране.? В ТЕЦ овете дето толкоз ги плюха ли?

17

същия

преди 4 години

Защо някои се преди да гръмне пушката.-,,Ситуацията е все по-тежка и непредсказуема''След такива хубави новини,ситуацията по-лека ли став?.Стига с това облъчване-,,Ше умрем,ще умрем,ще пукнем ,няма да се спасим,заразата пълзи,всички ще се заразим,,Цял дентова ни набиват,Не може ли по-ведро?Българите са разумни,стоят в къщи,излизат до магазина с маски,въобще 95%изпълняват препоръките.

16

минаващ

преди 4 години

Ей такива като тоя сбъркан кмет само увеличават паниката.Каква толкова тежка е ситуацията?Ще кажеш,че моргата е пълна.Държави преживяха ужасяващи земетресения,цунамита.пожари незагасващи с месеци.С хиляди жертви.Сега има наистина бедстващи от тая чума на 21 век.У нас положението е стабилно,все още и дано да ни се размине.Само по-малко паника всявайте сред народа,И без това хората са затворени ,с перспектива ,като свърши това да са на трудовата борса,да не могат да си връщат кредити и т.н.

fallback