Снимка: БГНЕС
fallback

Ще се налагат глоби за масови събирания на хора и на територията на природния парк "Шуменско плато". Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация след заседание на Областния кризисен щаб.

По информация на контролните органи е имало случаи на неспазване на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се преустановяват посещенията в паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

На територията на парка масово забраната е била нарушавана през почивните дни. Гражданите са се събирали на големи групи около заслоните и са отказвали да спазват указанията на общинските инспектори, които са извършвали проверки.

"Възможността за кратка разходка на открито не означава цял ден обиколки по платото и събиране с приятели. Поради тези причини ще прилагаме цялата строгост на закона към недобросъвестните ни съграждани", е казал областният управител Стефан Желев.

Екипи от общински служители започват съвместни проверки със служители на ОД на МВР на Шуменското плато, по парковете и площадите в града - за недопускане струпването на хора на обществените места. На нарушителите ще бъдат съставени актове по чл. 63 от Закона за здравето, в размер на 5000 лв.

Директорът на РЗИ д-р Пепа Калоянова е съобщила, че към момента под домашна карантина в област Шумен са 549 души.

След потвърдените в събота две положителни проби за COVID-19 на пациенти в МБАЛ Шумен са издирени контактните им лица. Връчени са им предписания за 14-дневна карантина и са им взети проби за изследване. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

МАЙМУНСКИ ГРИП

преди 4 години

Утре Министърът ще глобява ако не ходите нс публични места с термометър, забучен в ***.Толкова ли е трудно? А ако ви дойде някой заразен насреща без термометър, как ще разберете, че е болен?На маймуни ни направиха тия!

32

Анонимен

преди 4 години

Даже турците не са ни налагали да носим фереджета.

31

славянин

преди 4 години

Точно в края на зимата и началото на пролетта не само имунната система на човека а и целият му организъм са в най-ниската си кондиция и не само това, но и всички останали същества на Земята и самата Земя са в най-ниската си енергетична точка и с идването на пролетта започва прилива на слънчевите и космически енергии, които трябва да бъдат поети, а нас ни поставят под домашен арест без чист въздух, слънчева светлина и топлина и слънчева и космическа прана! Това правят с нас *** на власт!

fallback