Снимка: БГНЕС
fallback

Масово нарушаване на карантината в Буковлък. Кметът на голямото плевенско село алармира, че стотици са завърналите се от чужбина там, но само четирима официално са под карантина. Росен Русанов, познат като кмета-шериф, предупреждава за ръст на битовата престъпност, с която и той не би могъл да се справи, пише NOVA.

Oще по темата

„В Буковлък официално има седем души под карантина. От чужбина обаче се прибраха много хора и продължават да идват. Контролът по границите и митниците е занижен и явно връзката е прекъсната някъде. Нещата не се случват. Притесненията са сериозни. Вирусът ще мине. Опасявам се, че битовата престъпност ще се повиши, особено в малките населени места”, каза Русанов.

Кметът на Буковлък има съмнения, че в селото е починала жена с коронавирус. „Имам такива притеснения. Вчера три часа съм се занимавал с този случай. Жената е била сърдечноболна, лежала е в болница. Установяват, че имат възпаление в белите дробове, вероятно да не компрометират болницата”, посочи Русанов.

„Жената е с множество сърдечни и белодробни проблеми. Многократно е подлагана на поддържащо лечение в болниците. Причината за смъртта ѝ е най-вероятно сърдечен проблем, свързан със сърдечна и белодробна недостатъчност. Наложили сме карантина на сина и на снахата на починалата. Карантината е до излизане на резултатите от взети проби”, посочи гл. инспектор Николай Недков от РЗИ-Плевен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Нанко

преди 4 години

Във Варна глобяваха по 5000 лв за разходки в парка. Варна друга държава ли е ? И да, смятам,.че ромите ще извадят пари да платят, ако ли не - затвор докато платят и лихва на ден задето са натоварили соц. системата. Тъкмо хазната има нужда от пари. Оо, чакай, чакай. Обърках се, забравих че като дойдат избори ГЕРБ отиват при ромите да се разберат по какъв начин ще се организира покупко-продажбата на гласове.

21

Анонимен

преди 4 години

До mrazi romiteИма решение, новият Голям брат отдавна е показал как - разрешение да притежаваш оръжие, ако си психически здрав и нерегистриран за престъпления и хулиганство.

20

Анонимен

преди 4 години

Един да се гътне, без знаят от какво,и ще видите как ще се окопаят в къщи всички до един.Умират си от страх.

fallback