Снимка: БГНЕС
fallback

Трети ден в "Столипиново" продължава мащабна акция на "Чистота" Пловдив за почистване на междублоковите пространства на ул. "Сокол". До тази сутрин оттам са събрани и извозени 223 тона отпадъци, се посочва още в съобщиха от общинския пресцентър.

Извънредна дезинфекция се състоя тази сутрин в квартал "Столипиново" и "Шекер махала", съобщи директорът на ОП "Чистота" Николай Георгиев. В "Столипиново" са обработени девет улици, а в "Шекер махала" пет улици.

"Всички извънредни мерки в етническите квартали са по заповед на кмета Здравко Димитров, тъй като незаконните сметища там са потенциални огнища на зарази, още по-опасни в епидемичната обстановка заради коронавируса", е коментирал Георгиев.

ОП "Чистота" е предоставило на районната администрация на район "Източен" 5 литра дезинфектант, за да се дезинфекцират вътрешноквартални пространства, недостъпни за техниката поради незаконните постройки.

Дезинфекцията в двата квартала продължава и в предстоящите два почивни дни. Основните пловдивски булеварди също ще бъдат обработени извънредно в събота и неделя, а от понеделник машинното миене с дезинфектант продължава по график във всички райони на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Един

преди 4 години

Дължат ни обяснение от общината!!Сори, ама тази хигиенизация се прави с наши пари, гетото е *** до ***-те никога не са пратили 1 стотинка за нищо!Гарантирам, че след няма и седмица там ще е същата ***.Защо се харчат нашите пари за тези ***?Те искат така да живеят, това за тях е стандарт.

19

Яшко

преди 4 години

Аз искам да питам пловдивчани дали са доволни от новия си кмет? То не че имаше кой знае какъв избор, но този човек е изключително ограничен, *** , и не може да се обърка пиянската му физиономия. "Успехите" му като кмет, освен че изчисти махалите естествено за сметка на работещите хора, човекът успя и да си увеличи заплатата повече от двойно. Единственото качество, което притежава е, че е сол *** Върховния Вожд и нищо друго. Така че освен, че "свърши много" има и още доста време има.

18

Миро

преди 4 години

А как е възможно да има незаконни постройки ? Ако се знае кое е незаконно защо са го оставили ? Какъв е проблема кмета да издаде такава заповед, а не да чистят между незаконните постройки.

fallback