Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Бебе на един месец е настанено в Инфекциозна клиника на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Това съобщи за DarikNews началникът на клиниката доц. д-р Андрей Петров.

Той уточни, че бебето било прието вчера с бронхит и кашлица.

Oще по темата

"Негови роднини преди 15 дни са били в Италия. Затова го взехме. В добро състояние е, взели сме му кръв, очакваме след няколко дни да излезе пробата му", каза още доц. Петров.

Детето е изолирано в отделен бокс.

Тъй като в клиниката няма отделение за деца, то се третира като останалите пациенти. Освен пеленачето, в клиниката са приети още четирима души, със съмнение за COVD-19.

Очаква се да излязат резултатите от пробите им. Според доц. Петров най-възрастният от тях е на 70 години. Всички обаче били в добро състояние. По-добро е и състоянието на единствения засега пациент с доказан коронавирус в клиниката, който бе приет на 13 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 4 години

Кашлицата на бебето е преди контакта с роднините, а след контакта не проявява допълнителни симптоми, въпреки това се взема проба и докато не излезе пробата бебето не се лекува по никакъв начин..

10

Анонимен

преди 4 години

Информацията е крайно грешна... Бебето, както и майката и всички роднини са без никакви симптоми... Роднините не идват от Италия, а от Холандия и за последните две седмици не проявяват симтоми на заразени..Нали това е карантинния период - две седмици... Бебето получава инфекция след раждане и е лекувано.. Изписано е с кашлица и е насочено за консултация с пулмолог, с какъвто родителите не могат за се срещнат, заради ситуацията, понеже всички прегледи са отменени...

9

пълно безумие

преди 4 години

Изпитвам страх от подобно безумие! Подобни родители трябва да бъдат съдени по най-бързата процедура, а след това да бъдат пратени на остров Белене! Чист въздух, тишина, спокойстивие, е, магазини няма, но ситуацията е като във Венеция - има изобилие от вода и комери.Възмутен съм от всичко това.

fallback