Снимка: БГНЕС
fallback

Водата на река Тополница в района на Панагюрище посивя. Екипи на  Басейнова дирекция и екоинспекцията на Софийска област издирват източника на замърсяването, съобщава bTV.

Oще по темата

Рано сутринта в събота  водите на река Тополница били бистри и се виждало дъното. За минути всичко се променя и сиво-бяла утайка покрива бреговете. Жители на селото подават сигнал за бедствие на 112.

Предполага се, че водите са отровени от хвостохранилище на територията на Софийска област. Тепърва обаче източникът ще се уточнява. Това не се случва за първи път.

"Притесненията моите са, че тук се изпускат отрови. За съжаление, лятото тук и мухи не летят, риба няма, жаба не се чува. За мен е мъртва река, отбелязва кметът на село Поибрене – Иван Пандуров.

Реката се влива в язовир Тополница. С водите от язовира се напоява цялото пазарджишко поле.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

емигрант

преди 4 години

загубена държава! закривай!

13

Анонимен

преди 4 години

"Тепърва обаче източникът ще се уточнява. "И кво ще стане като го уточнят

12

Димитър Георгиев

преди 4 години

Гърците са мъдър народ, след 40 г. либерализъм,разбраха че само с добро не става,трябва си и тояга.През миналата година създадоха и приеха нов наказателен кодекс,като забравиха всичките се лиготии и нежно отношение към престъпниците.От тук нататък за всяко престъпление си ими и сурово наказание-ако направиш катастрофа пил,дрогиран или без книжка те съдят като за углавно престъпление и присъдите са жетоки.За такова престъпление към природатаследва свирепа глоба и най-малко 3 г. затвор, реално.

fallback