Снимка: БГНЕС
fallback

Предпазна маска в град Козлодуй се продава за 25 лева, съобщава БГНЕС.

Жител на Козлодуй се натъкнал на скъпата стока, когато влязъл в аптека, за да купи предпазни средства за своите работници. Когато поискал да купи и дезифектант разбрал, че 1 литър струва 38 лева. Това му се сторило скъпо и затова взел малка разфасовка за 7 лева.

Според търговци скокът в цените е провокиран от от производители и дистрибутори, които се възползват от увеличеното търсене на определени стоки и ги доставят на завишени цени, въпреки че няма реална причина за това.

Затова гражданите очакват компетентните органи и институции да осъществяват ежедневен контрол върху цените в търговската мрежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

1

преди 4 години

Това ли приеха депутатите,маската да има цена 24.80лв.къде е оня с каскета ,нали щеше да бори спекулата,Г-н Президент,издайте указ,за военно положение,ще ни отървете от спекулата ,бойко и каскетов.

63

Анонимен

преди 4 години

Ракията НЕ СТАВА за дезинфекция , не е сигурна защото е около 47% . Препоръчва се етиловия алкохол да е поне 60% (като в одеколоните). Една китайка препоръчваше 75%. Нормално чистия алохол е 95%. Има и суперчист(сух) 99%. Има го и като биогориво за биокамини. Всички "купешки" дезинфектанти са от ет.алкохол + "парфюмче". Спирта е алкохол + 5% "влошител" да не става за пиене.Да не се бърка с МЕТИЛОВИЯ спирт (т.нар. "дървесен") ,който е 2 пъти по-евтин но е силно токсичен за организма.

62

НЯКОЙСИ

преди 4 години

От маска до маска имало разлика - дрън, дрън ! Направиси маска сам, със сигурнос ще е по добра и използвай ракия (спирт) за дезинфекчция .....

fallback