Снимка: БГНЕС
fallback

Вече има затворена аптека в столицата заради проверките на МВР и прокуратурата дали в аптеките се продават лекарства без рецепта, съобщава БНР.

"Проверките на МВР по аптеките са репресия спрямо колегите ми, които са готови да затворят", заяви председателят на Асоциацията на аптекарите в България Николай Костов.

Няма как пациентите да имат винаги рецепта, защото достъпът до личните лекари в момента е затруднен, коментира още той:

"Точно в този момент, когато всички са безкрайно натоварени, изнервени, изморени, само проверки ни липсваха. И някои от колегите искат да затварят аптеки, други искат да протестират, защото чувстват, че това е несправедливо", настоява Костов.

Той посочва, че пациентите не могат да имат рецепти, тъй като в момента посещението при лекарите е непрепоръчително.

"Тези проверки целят да накарат фармацевтите да не ви дават лекарства, от които имате нужда, които сте пили цял живот едва ли не. Защото никой не си купува лекарство за кръвно, защото ей така му е хрумнало", посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Емил Странжев

преди 4 години

До КОРУПЦИЯ Докато се добереш до ДЖИПИ или друг лекар специалист, ще се заразиш, загинеш от чакане, после и плащане с неизвестни цени под и над маса

56

пояснение

преди 4 години

да затварят аптеки които продават лекарства и консумативи със завишени цени!

55

Анонимен

преди 4 години

ПочнАхме го по нашенски. Очаквах поне седмица да устискаме с некви нормални нива на човечност, ама нейсе. Кой затваря аптека при такова положение?! Ама това сме си... Няма да се оправим. Ако ще пандемия, ако ще нов световен ред... Ние и новия световен ред можем да го побългарим! Някой съмнява ли се.

fallback