Снимка: БГНЕС
fallback

Вместо костюми за обявената преди дни премиера на балета "Жизел", която трябваше да се играе на 5-ти април, гардеробиерките и служителите на Държавна опера - Бургас започнаха от днес да шият предпазни маски. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Те ще бъдат предоставяни напълно безвъзмездно на общинските екипи за доставка на храна на възрастни хора и на хора, които са под карантина.

Oще по темата

Служителите на Операта ще могат да шият по 200 бройки маски на ден и така докато им свърши платът, с който разполагат. Това сподели директорът на Държавна опера - Бургас Александър Текелиев.

В сградата се допускат ограничен брой хора, предимно служителите, които също са със защитни костюми и маски. В Операта се спазват и всички останали превантивни мерки като редовно дезинфектиране на помещенията, използване на платчета, напоени с дезинфектант и носене на калцуни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

от село Остров

преди 4 години

Ние в село Остров, на кея пеем Nabucco на Verdi. Вятърът разнася песента надалеч, стигайки чак до Южна Румъния. Каква гледка, какво нещо!Ние сме оптимисти и сме дълбоко уверени, че при нас този вирус няма как да достигне, защото сме хора с положителна енергия.Надяваме се, в най-скоро време всичко това да приключи и да започнат веселбите по Дунава; това ние дадено от нашият Спасител - Иисус Христос.Жалко, че няма вече кораби по Дунава, нито друг превоз.

20

Анонимен

преди 4 години

Трябва с указ да задължат всички шивашки ателиета в страната да шият само маски Държавата да им носи плат и да почват денонощно да шият срещу добро заплащане и после да се раздават на хората Да обикалят по домовете екипи и на всяко семейство да се дават маски

19

Анонимен

преди 4 години

До АнонименВируса удря най-вече пенсионерите Младите не ги засяга много Познай кой ще спечели /пак / следващите избори ...

fallback