Снимка: БГНЕС
fallback

Около 325 са английските туристи в курорта Банско, съобщи на извънреден брифинг кметът на Общината Иван Кадев след заседание на Общинския кризисен щаб.

Oще по темата
"Туристите са намалели. В петък и събота е имало 2172. Вчера са 672 човека", каза още Кадев, цитиран от "Фокус".

Както е известно двама англичани – дете и възрастен мъж, са с положителен тест за коронавирус в курорта. Чужденецът е на 78 години и е пристигнал преди 5 дни в курорта, за да кара ски. В събота е получил висока температура и грипоподобни симптоми.

"Декларации се попълват само от пристигащи от рисковите държави. Не бива да хвърляме вината само върху англичаните. Надявам се, че затваряне на граници няма да се наложи тук", подчерта кметът на Общината Иван Кадев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 4 години

И Швеция няма да ги лекуват - и те ще гръмнат.

25

Анонимен

преди 4 години

От всички страни в света, в момента по-рискова от Велибритания няма. И трябва нашите управници да са много прости, да не осъзнават това. Ние да стоим в къщи, обаче туристи от единствената страна, която няма да си лекува поданниците може да идват. Е какъв е смисълът от карантина? Сега целият персонал в този хотел е заразен, барабар с другите гости.

24

мн алчни бе

преди 4 години

Значи, ние да се изолираме социално и да си седим вкъщи, а в курортните градчета ще джиткат на воля вирусоносители от чужбина. На алчните хотелиери да не им излезе печалбата през носа. Това ли са ви приоритетите?! Туризмът по-важен от здравето и живота на населението! А на изоглавените, безотговорни англичани, хак им е да ги лекуват в Бг болници.

fallback