Снимка: БГНЕС
fallback

Болниците са място, където хората трябва да бъдат лекувани, не са място, където да бъдат затваряни. Заразените с коронавирус, на които им няма нищо, спокойно могат да си стоят вкъщи. Това заяви доц. д-р Атанас Мангъров, директор на детското отделение в Инфекциозна болница, пред Нова тв.

В 80% от случаите на болните от коронавируса им няма почти нищо, посочи доц. Мангъров. В 15% от случаите хората имат някакви симптоми - температура, кашлица, отпадналост, болки в мускулите. Ще има и 4-5% от болни, които ще бъдат в тежко състояние, които ще имат нужда от реанимация. От тези 4-5% половината ще загинат, по сметките на световните медици, посочи д-р Мангъров.

Oще по темата

Той посочи, че в Италия има около 7000 болни, а от тях около 300 души се нуждаят от реанимация.

Именно затова той смята, че ако всички бъдат вкарани в болница, системата ще се задръсти.

"Като ги вкарате в една болница, тя се задръства. Освен това могат да се заразят лекарите, сестрите, санитарите и няма да има кой да обслужва болните”, смята доц. Мангъров. 

Той отново обясни, че специфично дефинитивно лечение на коронавируса за момента няма.

„Много тежко болните, които тръгват да умират, те се нуждаят от дихателна реанимация. На тези, на които им няма нищо, да им давате каквото ви дойде наум, на тях тъй или иначе ще им мине. Каквото и да им давате на хората с коронавирус в 96-97% от случаите те ще се оправят”, коментира доц. Мангъров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

172

Анонимен

преди 3 години

ToнчоОтидете 10 човека там където се лекуватзаразените от вирус 20-1 и след 3-4 дни щевидим на 8 от вас вируси защитници нищото!!??

171

Анонимен

преди 3 години

ПетюТази неопределена форма 80% ПОЧТИ какво е!?

170

Анонимен

преди 3 години

ДинкоКарантината е срещу вируса!!????

fallback