Снимка: БГНЕС
fallback

Засилени проверки за използване на обезопасителни колани, детски обезопасителни системи и каски започват от днес на територията на ОДМВР- Шумен, съобщиха от полицията.

Oще по темата

Проверките, които са част от полицейска операция ROADPOL, която се провежда в европейската мрежа на службите на пътна полиция, ще продължат до 15 март. Целта е да се окаже въздействие върху поведението на водачите на моторни превозни средства и пътниците. Ще им бъде напомняно, че неползването на предпазен колан увеличава риска от настъпване на сериозно увреждане или смърт при пътен инцидент.

През 2019 година са установени 1811 нарушения свързани с неползване на обезопасителен колан, каска или детски системи са сигурност. През 2018 година са били с 344 по-малко. По време на проверките освен за обезопасителниколани пътните полицаи ще проверяват за валидна застраховка „Гражданска отговорност“, ще се следи за недопускане на водачи, които са неправоспособни и такива, които са седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 4 години

Слагайте си регистратори в колите Има видео в нета , нашенци ги спрели в Гърция катаджиите и ги обвинили че карат с над 50 км повече от разрешената и искали да им пишат глоба над 1000 евро и да им свалят номерата Водачът свалил картата от регистратора и на лаптопа си им показал че се движели само 10 км повече Не минал номера на катаджиите и ги глобили само с дребна сума ако не е бил записа , изгарят нашите

8

Анонимен

преди 4 години

Всеки път като ви спрат на пътя имате право да заснемете всичко на видео с телефона си / заради вашата сигурност /Полицай няма право да ви забранява да го снимате на обществено място Снимането на хора на обществено място е изрично РАЗРЕШЕНО в Закона за авторското право и сродните им права чл 13 ал 2 Освен това в Закона за МВР чл 3 т4 е записано че тяхната дейност е ПУБЛИЧНА Освен това и Конституцията казва че - чл 41 - Всеки има право на информация да търси , получава и разпространява

7

Анонимен

преди 4 години

да бяхте написали от колко до колко и къде ще са куките и кои ще са на смяна

fallback