Снимка: Helpbook

Общ преглед
Започваме обзора на сигналите, които гражданите изпратиха до институциите през изминалата седмица чрез платформата HelpBook.info, с проблем за рушащ се мост.

Наблюдателни родители са забелязали опасен мост в квартал "Дианабад", ул. "Русаля". Ежедневно по него преминават ученици на път към 105-то училище. Съоръжението е ерозирало на множество места и е само въпрос на време някое детско краче да пропадне. Молбата е за взимане на спешни и адекватни мерки за ремонт на моста и привеждането му в безопасно и стабилно състояние.

Получихме и пореден сигнал за масово паркиране в тревните площи в непосредствена близост срещу сградата на Orbit на бул. "Продан Таракчиев": "Положението вече съвсем излезе от контрол - паркираните автомобили непрекъснато се увеличават, като са издълбали дълбоки коловози между плодните дръвчета. Още по-възмутително е, че разнасят кал и мръсотия по околните тротоари, улици и булеварди. В непосредсвена близост са налични множество паркинги, но естествено платени. Моля, веземете мерки това безобразие най-накрая да спре!“, се иска в сигнала.

Без видими резултати е и сигнал за замърсяване на речно корито в град Костинброд, отправен към Регионална инспекция по околната среда и водите. Нашият потребител се надява повторното сигнализиране да даде отклик и адекватни мерки, за да не продължи порочната практика с изхвърлянето на оборска тор и всякакви боклуци около и в реката.

Отново получихме сигнал за огромен брой безстопанствени котки и кучета, този път в жк. "Овча Купел" 1.  Според нашия потребител животните се хранят и "отглеждат" от "добросъвестни" обитатели на квартала, които не живеят в горепосочения район. Той няма представа каква трябва да е критичната маса на популации от безстопанствени животни, за да има някаква реакция от страна на съответните институции, координирани от общината, за да се намери решение на този дългогодишен проблем, но моли за взимане на адекватни мерки.

Завършваме днешния обзор със сигнал за неправилно паркирана машина на кръстовище. Въпросната техника служи за отстраняване на асфалт и е изоставена на кръстовището повече от седмица, въпреки знака за "забранено спирането".

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар