Снимка: Helpbook
fallback

Общ преглед
В платформата на Helpbook.info получихме обезпокоителен сигнал за състоянието на парк в междублоковото пространство в квартал "Тракия", Пловдив.

От години на незаконен път между блоковете се изсипват опасни строителни отпадъци, докарвани със самосвали. Пространството се е превърнало в сметище, складиране на амбалаж, импровизиран паркинг, включително за изоставени автомобили. На територията на зелената площ от години съществува и нерегламентиран пункт за изкупуване на отпадъци, от който има допълнително замърсяване на района, а малкото останала растителност се унищожава.

Това се твърди в сигнала, а нашият потребител задава въпроси дали община Пловдив ще предприеме действия: - ще се осъществи ли незабавна защита на пловдивчани от опасни отпадъци, ще се предприеме ли възстановяване и облагородяване на парка. Как ще се предотвратят бъдещи посегателства към парка, ще се осъществи ли проверка на степента на замърсяване на почвата с опасни химикали и ще се санкционират ли извършителите?

Получихме многобройни сигнали за състоянието на пътната инфраструктура в район "Красна поляна". В ж.к. Хиподрума има нужда от спешна намеса по отношение на тротоарите. В квартала се забелязват множество разбити и изместени плочки, както и изоставени коли. На едно от кръстовищата в района тротоарът е пропаднал, а наличните шахти са опасни.

Изпратиха ни снимки за състоянието на ул. "Георги Софийски“, където има пешеходна пътека, която е  некачествено ремонтирана. Видно е, че плочките са положени без необходимата за това настилка, в резултат на което са пропаднали и разместени, а преминаването през тях е почти невъзможно.

В район "Илинден" проблемът с тротоарите също е налице, но далеч по-опасна се оказва огромна дупка на пътя, която е пълна с вода и по тази причина не е ясна дълбочината й, което може да се окаже фатално, ако някой автомобил хлътне в нея.

Завършваме днешния обзор със сигнал от центъра на Столицата: "Сигнализирам за опасно дърво, чиито клони са надвиснали почти до отсрещната страна на улицата и при вятър, сняг и дъжд създават реална опасност за преминаващите хора и автомобили, а също така и за автомобилните, ползващи зоната за паркиране. Освен това, падащите плодове (дървото е черница) замърсяват ужасно много улицата, тротоара, пешеходците и автомобилите. Надявам се на своевременна реакция за отстраняването на тази опасност, за което предварително благодаря!"

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Себайтин

преди 4 години

Няма да дойде общината да ви изчисти мизериите, които вие сте натрупали около блока. Ако ще и на 10 хелпбука да пишете. Запретнете ръкави, живущите *** в блока и си оправете вие мазалото. Сега границите са отворени, разходете се на една екскурзия до бивши соц. страни, като Чехия, Полша или Унгария и вижте там, дали хората си хвърлят бо//*** а около жилищата. Нещастници

11

Анонимен

преди 4 години

Може да стане страхотна градинка, ако не я унищожавате с личните ви коли.

10

Анонимен

преди 4 години

Трябваше да съдя съседната кооперация заедно с Инспектората, че седмици наред се носеше воня на разложен труп от занемарената им градинка.

fallback