Снимка: БГНЕС

Родители от Варна алармират, че им слагат скоби на автомобилите, когато прибират децата си от училище. Наталия Шулика, чийто деца учат в Музикалното училище на центъра на града, разказва за случая от първо лице.

Вчера, докато чакала трите си деца, седейки в автомобила си, видяла как служител на "Синя зона" слага скоба на колата й.

Въпреки обяснението, че автомобилът не е паркиран, а е в престой, защото шофьорът е в колата, служителят на "Синята зона", заявил, че това няма значение.

"Както всеки учебен ден, спрях пред училището на трите си деца, за да ги изчакам да излязат. В момента, когато излизаха, служител на синя зона слиза и ми слага скоба. Аз отворих врата и го попитах: "Какво правите?“.

Той дори не отговори. В този момент се събраха и други родители, които видяха безочието. След това платих глобата, но исках да напишат в протокола, че съм била в колата. Казаха, че не можело, нямам право на възражения".

Майката платила 21 лв. глоба, разказва тя в личния си профил в социалната мрежа, пише "Фокус".

От своя страна от "Синя зона" – Варна коментираха, че според наредбата, ако автомобил е спрял в Синята зона и шофьорът е в автомобила си, пак трябва да заплати такса.

Въпреки това от дружеството посъветваха майката да подаде писмен сигнал, за да може случаят да бъде разгледан и служителите да дадат обяснение. Оттам допълниха, че това е първият подобен сигнал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase