Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Бойна машина извади от преспите на Върховръх семейства с 2 малки деца. Заради обилните снеговалежи 10 души останаха блокирани в хижа в родопската местност, сред които и 8-месечно бебе.

Бронетранспортьорът е изтеглил автомобилите на фамилиите до Перущица. Те са били във вилите си на Върховръх, когато в сряда е паднал сняг около 1,50 м, припомня Bulgaria ON AIR.
Oще по темата

20-километровият път, който се поддържа от общините "Родопи" и Перущица, останал неразчистен.

"До тази ситуация се стигна, след като се счупиха два снегорина", обясни управителят на хижа "Върховръх" Паун Христев.

По думите му блокираните в курорта 15 души са имали достатъчно храна и вода, токът не е спирал. В петък двама доброволци са доставили медикаменти със снегоходки.

От "Родопи" заявиха, че остават 5-6 км. Целта е днес трасето да бъде отворено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

МТ-ЛБ

преди 4 години

Ем Те Вози Ем те Е...Е.Удивителна проходимост, а наште от Червен бряг правеха и самоходна минохвъргачка.Това на клипа е с обикновени вериги, а за голям сняг и блата слагаха по-широки и това животно плуваше.Гледайте Тубата и ще разберете колко хитро е направено нещо от 64-та.

32

Факт

преди 4 години

Хвърлят се милиони за снегопочистване,но не се отделят пари за роторни снегорини-най-ефективното средство при обилен снеговалеж.Били скъпи и горяли много!Ами техниката вече напредна има вече и навесни и прикачни такива,а мощни трактори-колкото искаш!Обаче на снегопочистващите фирми е по-лесно да вземат десетина вехти снегорина,дето сами закъсват в по-дебел сняг...В Алпите разчистват и 5-6 метрови преспи и то до асфалт!

31

DaDa

преди 4 години

Аз друго не мога да разбера. Тези сегашните родители къде им е акъла. Прогнозите вече са достатъчно точни, за да разберат че ще има снеговалежи. Къде са тръгнали и с деца и на всичко отгоре с 8 мес бебе. Ами като няма на кого да го оставите, ще си стоите в къщи, то не може всичко. Това говори за пълна безотговорност. Имали са късмет, че всичко приключи добре. Ами ако това бебе беше се разболяло, какво ще правите, а! За съжаление много просто и безотговорно поколение дойде.

fallback