Снимка: Dnes.bg
fallback

42-годишният Атанас Пенчев от Стара Загора и синът му Адриан, на 17 г., които са в неизвестност от 5 февруари, са стигнали до заслона на връх Ботев с маратонки.

Oще по темата

Това каза пред "24 часа" кметът на Калофер Румен Стоянов, като се позова на разказа на хижаря.

Премиерът Бойко Борисов е позвънил снощи на кмета и го е уверил, че е готов да помогне с техника и хора.

"Благодарих му и отговорих, че ако се наложи, ще го търсим", посочи Румен Стоянов. По думите му днес в издирването на изгубилите се в Балкана участват около 25-30 души - планински спасители и доброволци.

Бащата и синът са пристигнали в заслона около 3 ч. през нощта на 5-и и след няколко часа са тръгнали към местността Паниците заедно с други двама мъже. Бащата и момчето обаче изостанали от спътниците си.

Последният контакт с тях е в 16 ч. на 5 февруари от местността Параджика.

Спасителната операция тече от вчера, когато майката на момчето се е обадила на 112.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

Мен

преди 4 години

Много ме заболя за детето. Аз днес карах с сина си колело, той кара пред мен аз след него, очите ми са на четири. Постоянно му подвиквам да забърза ли, да спира ли, и той ме слуша. Знае че ще направя винаги най-доброто за него. Никога не бих тръгнал с него в планината, зимата абсолютен абсурд. Преди мен един написа че лятото шанса да се върнеш е 99% според е по малък, 95%. Зимата е 50% на 50%. Планинска застраховка вина ги правя. Лятото е 6лв на ден за 1000лв покритие. Правя си за 3000лв

99

saki

преди 4 години

Е Леонадро Ди Каприо прекоси цяла Америка през зимата ,полуизяден от мечка, плува в ледените води на реката,падна от 100 метра с коня и спа в корема му,като през цялото време беше с мечото наметало. Ей това е корав артист.

98

Waffen SS

преди 4 години

""Издирваните баща и син били на Ботев по маратонки""Пак добре,че можеше да са по джапанки и по къси гащета.Глупостта е дар божи,но някои прекаляват с него

fallback