Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Бедственото положение в Перник ще бъде удължено с още 30 дни от утре. Решението ще бъде взето на заседание на Областния кризисен щаб, съобщават от Областната администрация на Перник.

Градът бедства заради водната криза и критично намаление обем на язовир "Студена" от 18 ноември, когато беше въведен воден режим.

Oще по темата
Започна изграждането на водопровода към града от Мало Бучино, за да може перничани да получават вода, докато се напълни язовир "Студена".

От водопроводната мрежа на София ще се подава вода, дошла от водосбора на язовир "Белмекен".

13,5 км ще е дълъг водопрoводът, изграждането на трасето се очаква да продължи около месец и половина, ще се подават по 300 литра вода в секунда.

За момента обаче водният режим за Перник остава в сила в часовете, които бяха въведени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 4 години

За момента обаче водният режим за Перник остава в сила в часовете, които бяха въведени. Така ще е поне още година, хора. . .!!!

19

м

преди 4 години

до 12. точно това е замисъла от ,,нашето европеиско семейство'' обезлюдяване , масово изсичане на горите(вече е факт) обезводняване превъщане в пустиня и ето ти идеалното място за сметище за европейския ***(и това вече е факт) те са били започнали сигурно още преди 2-3 години а ние чак сега го разбрахме.та затова преди 30г ни пробутаха тая демокрация,за да ни превърнат в това за което говориш

18

зеленска

преди 4 години

Само зарази им липсват на тия хора! Преди малко по една телевизия видях снимки от дома на Ирена Соколова, областен управител на Перник /бивш/. Зяпнах от изумление. Точка. Без коментар.

fallback