Снимка: Helpbook
fallback

Общ преглед
Екипът на Helpbook.info продължава да работи активно по сигналите, постъпили от потребителите на платформата.

Много от сигналите се отнасят за незаконни сметища в различни точки на страната. Голяма част от тях са разчистени, но, за съжаление, сигналите по темата не свършват. Представяме ви част от новите, постъпили за няколко дни, като първият се отнася за Варна: "В карето между бул. "Сливница", бул. "Ян Хунияди", ул. "Атанас Москов" и бул. "Владислав Варненчик" в терените зад "М Кар Варна" и "Валерий СМ" има множество нерегламентирани сметища. Отпадъци като стъкло, техника, автомобилни части, строителни отпадъци са насипани буквално покрай черния път. Тъй като ми се е налага да използвам маршрута на няколко пъти за няколко месеца, мога да кажа, че количеството отпадъци прогресивно расте. Моля за предприемането на мерки във връзка с възстановяването на нормалния вид на терена, доколкото това е в правомощията на Общината."

Получихме и снимка, която онагледява положението с боклуците в красива гора в друга част на страната: "Старият път за село Баните, община Нова Загора, е покрит с незаконно изсипани отпадъци. Покрай пътя също на много места има изхвърлени боклуци. Наблизо се намират вилите на Мечия Камък, невъзможно е дотам да не се придвижва сметосъбирачна машина."

Подобно е положението в междублоковото пространство в район Слатина в столицата: "Моля, някой да помогне да се изчисти тази градинка от захвърлени обувки и други боклуци насред изсъхналия храсталак. Има и издънки на бодливи джанки, които са израснали почти върху тротоара, както и изсъхнала голяма топола", пише авторът на сигнала.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението.

Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Трол

преди 4 години

За токова деяние, наказание 5 години минимум и изчистване на района. Първо чисти района, после затвор. И затвора на негова сметка.

37

Анонимен

преди 4 години

До АнонименСнимай и пусни в хелпбук сигнал, те ще пратят на когото трябва от общинските власти предполагам. В София се оказва, че Инспектората е самостоятелна единица и е независима от районния кмет. Не знам как е в Пазарджик.

36

Анонимен

преди 4 години

идете и вижте при у-ще д.гачев град пазарджик какво сметище има на двеста метра няма казани за *** в раойна на махалата няма никакви казани скоро там ще има холера правителството тога ще плаче а сега не обръщат внимание на това сметище

fallback