Снимка: БГНЕС
fallback

Жителите в Батак са готови на бунт заради тонове италиански боклук, незнайно как озовал се в бивш военен завод в града. Депонирането се извършва от казанлъшка фирма, която е получила разрешение за тази дейност от Регионалната екоинспекция в Пазарджик, съобщава Нова тв.

Oще по темата

Според представените документи фирмата има право да депонира 6 пъти повече отпадъци, отколкото самата община Батак може да генерира за цялата година.

Хората твърдят, че отпадъците са депонирани в халето, без те да бъдат предупредени и без тяхно съгласие.

Нелегален италиански боклук и в Монтана

„Според нас тук има много опасни и канцерогенни отпадъци, които ще замърсят много въздуха. Мислим, че мястото на тези боклуци не е тук, тъй като тук има хора, които искат да живеят в една нормална среда”, разказват протестиращи.

„За съжаление за опасния отпадък, който застрашава околната среда разбрахме от Facebook. Преди време беше обявено, че тук в Батак имаме най-чистия въздух. Тук сме малко хора, но какво означава това, че трябва да умрем ли?”, питат протестиращите.

Според тях се вижда, че складираният отпадък не е индустриален. Те допълват, че ги притеснява и фактът, че никой не охранява мястото.

Заради създалото се напрежение фирмата складираща боклука обещава, че още понеделник ще започне да извозва отпадъците на друго място. От РИОС Пазарджик казват, че съдържанието не е опасно, но на фирмата ще бъде съставен акт заради разхвърлените текстилни вълна от балите. Глобата е от 7 до 20 хиляди лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Защо?

преди 4 години

Няма еко активисти пред министерски съвет?

51

KOKO

преди 4 години

DAVAITE,OSHTE MOZE-TOLKOVA LI SME AL4NI,4E SI NAPRAVIHME STRANATA NA BOLKUDZIJSKI KOSH? SRAMOTA! KOI TRUPA MILIONI OT TOVA,ZASHTO SE POZVOLJAVA TAKOVA NESHTO,ZASHTO INSTITUZIITE SPJAT ILI NE ISKAT DA SI OTVORJAT O4ITE.POZOR ZA NAS I ZATVOR ZA GADOVETE,KOITO NI TROVJAT.

50

Гарантирано от Герб

преди 4 години

България - бунището на Европа.

fallback