Общ преглед

От многобройните сигнали изпратени към HelpBook.info става ясно, че на много места в  България е пълно с изоставени вещи и имоти- от ръждясалите коли, паркирани по улиците, през започнатии недовършени строежи, до рухнали съборетини. Освен че са грозна гледка, недовършените и необезопасени сгради са и изключително опасни.

С такъв проблем ни сигнализираха от община Слатина. Занемареният район се намира на ул. "Слатинска", в частта до ул. "Цветна градина". На изпратените снимки се виждат купища боклуци и всевъзможна смет, които се валят между жилищните сгради в близост до изоставен строеж. Част от боклуците очевидно са били палени, вижда се полусрутена ограда, която застрашава здравето и живота на преминаващите, а резонния въпрос е редно ли е такава гледка за една европейска столица?

На богато количество разнообразни боклуци ставаме свидетели в друг сигнал. По поречието на река Марица, в близост до село Огняново, са заснети многобройни незаконни сметища.

"По продължение на брега на много места имаше големи купчини боклуци - стари автомобилни гуми, найлони, тухли, други строителни отпадъци, пластмасови опаковки от всякакъв вид, както и дюшеци и парцали. Този проблем съществува от няколко години, но последния път количеството боклуци беше нараснало многократно“, пише нашият възмутен потребител.

За огромни купчини с едрогабаритни отпадъци ни сигнализираха и от столичния квартал "Младост" 1. "Вече втора седмица клоните от снимката преседяват до кофите. Боклуците заемат голямо пространство около сметосъбиращите съдове, днес видях, че вече са се появили и холни мебели“. Молбата е отговорните лица да си свършат работата като ги извозят, защото се създава порочната практика да се трупа боклук върху боклук.

Завършваме днешния обзор със сигнал за липса на улично осветление в част от район "Сердика“. Поради тъмницата, която е от години, авторът на сигнала разказва как е пропаднал в отворена шахта като единственото, което го спасило е кучето, което разхождал.

"Кварталчето ни има нужда от осветление за да не живеем с страх непрестанно!", завършва потърпевшия.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар