Снимка: БГНЕС
fallback
Експерти проверяват и ще решат дали са годни за обитаване 10 блока в пловдивския квартал "Столипиново". Проблемите с тях са от години. Те са наводнени, а проверяващите са се натъкнали на изхвърлени възглавници, глави зеле, дори кокошки, изхвърлени в тръбите, съобщи bTV.
 
Канализацията в тези блокове е за спешен ремонт, а питейна вода тече по улиците на квартала.
Oще по темата
Проблемът е, че са пълни избените помещения.
 
"Водомерните възли на блоковете са под вода и не можем да ги отчетем, затова не можем да кажем точно колко вода се губи. Вътрешните водомерни възли работят, но това не е гаранция. Като цяло загубите в града се около 60%, тук са малко повече", каза главният инженер на ВиК-Пловдив Антон Гълъбов.
 
"Трябва избените помещения да се отводнят, за да се осигури достъп до основите и да се направи становище. От ВиК оператора поемат ангажимент през 2020 г. да се сменят каналните отклонения до блока, защото те са запушени", каза от своя страна областният управител на Пловдив Дани Каназирева.
 
90% от сградите в „Столипиново“ са собственост на Община Пловдив. Каназирева допълни, че предстои да се премахнат незаконните постройки в района, за да може ВиК дружеството да извърши подмяната на тръбите.
 
Според Гълъбов е изключително опасно да се живее в тези сгради, както от здравословна гледна точка, така и от конструктивна. Според него проблемите са възникнали заради лошо стопанисване на жилищата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Анонимен

преди 4 години

водолази няма ли в таз държава да им отчетат водомерите?

67

gio

преди 4 години

До 71 Българкане, грешиш, този етнос струва на българския народ между 5 -7 млрд. лева на година.

66

Българка

преди 4 години

ЗАГУБАТА НА ВОДА ЗА ГОДИНА В СТОЛИПИНОВО Е НА СТОЙНОСТ 700 000ЛВ... ЩЕ ТОЛКОВА ЗАГУБИ ОТ НЕПЛАТЕН ТОК И ДАНЪЦИ. И ОЩЕ МИНИМУМ ТОЛКОВА ЗА ФАЛШИВИ ТЕЛКОВЕ, ДЕТСКИ И Т.Н... ПРАВЕТЕ СИ СМЕТКАТА САМО СТОЛИПИНОВО НИ ИЗЛИЗА МИНИМУМ 3-4 МИЛИОНА НА ГОТИНА. А ОЩЕ 100 ГРАДА И МАХАЛИ КАТО ТЯХ! БОГАТА ДЪРЖАВА СМЕ ЩОМ ИМАМЕ ТАКЪВ РЕСУРС. А ВИЕ СИ МЪЛЧЕТЕ....

fallback