Снимка: bTV
fallback

Не площадка за токсичен боклук, а място за съхраняване на ценна суровина, която ще бъде преработена. Това твърди, че е проверяваното във Враца депо собственикът на терена – Илиян Ангелов, предаде bTV.

Oще по темата

На площадката са разположени 50 тона в чували, транспортирани с 6 камиона в края на ноември. По думите на Ангелов мястото, откъдето идва доставката, е Милано, Италия – именно там през декември италианските власти заловиха над 800 тона незаконен боклук, който е трябвало да отпътува България.

Собственикът на площадката обаче е категоричен – нищо незаконно и вредящо в настоящата ситуация няма.

"Това са пластмасови опаковки от използвани тонер касети за принтери – суровина, която се претопява и от нея се правят други пластмасови изделия. Аз се съмнявам дали може да се твърди това, че е боклук, доколкото това е суровина, от която се отива и се произвежда нещо с добавен стойност”, подчерта Ангелов.

Това била и информацията, която е получил от фирмата, закупила тоновете пластмаса.

Предстои на собственика на депото да бъде наложена глоба от 7000 лева, тъй като теренът няма лиценз. А междувременно се появи информация, че вчера е била проверявана и друга фирма, която стопанисва подобни отпадъци – този път в Мизия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

139

ха- ха- ха

преди 4 години

Италианците ни пратили "ценна суровина "! Няма будали бе български мафиот , всичко е ясно - взели сте много , много милиони пак за сметка на здравето на българите !

138

Alastair

преди 4 години

Понеже знам, че четете ви казвам ( на политическия елит + васали )това: Не заплашвам, предупреждавам ви като приятели. Иде нещо много лошо за вас. Вие сега се смеете, но после ще плачете. Вие искате да осигурите и вас и родатата ви за 1000 год. От вашия потомък няма да остане нищо, което да осигурявате, парите ви ще вземат, имотът ви ще вземат, а имената ви ще се запишат като Но.1 предатели на България за всички времена. Това е, за което се трудите толкова много в момента.

137

Alastair

преди 4 години

Премного интересни неща се случиха тази година, което на мен ми звучи така: "Ние сме правителството. Недосегаеми сме и ще си правим каквото ни е кеф. Ако е нужно тази държава ще я превърнем в обезлюдена пустиня, стига да спечелим от това". Злато, въздух, вода, животновъдство, здравеопазване, пари за самолети (ненужна тенекия), Родителите на България(обидно ниска пенсия), децата на България (ЗСУ, ЗЗД) и мн други. Как успяхте да го постигнете в рамките на няколко год.Че то си е направо изумително.

fallback